Chiar dacă ţii pot, chiar dacă nu, aceste gogoşi pufoase, uşoare, bine rumenite, pudrate cu zahăr şi ornate cu dulceaţă vor deveni rapid preferatele tale.

 

 

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 80 ml ulei 
  • 200 ml apă 
  • 20 g drojdie proaspătă (sau 1 plic drojdie uscată)
  • ½ lingurită sare 
  • 3 linguri zahăr tos
  • coaja rasă de la 1 lămâie bio
  • ulei, pentru prăjit
  • 1 borcan dulceaţă de vişine sau după preferinţă
  • zahăr pudră, pentru decor 

 

Într-un vas, amesteci făina, drojdia dizolvată în în apa călduţă, zahărul tos, sarea şi coaja rasă de lămâie. Frămânţi şi încorporezi treptat uleiul. Laşi la dospit, într-un loc călduţ, până îşi dublează volumul.
 
Pe o suprafaţă acoperită cu făină, întinzi coca într-o foaie cu grosimea de 1 cm şi foloseşti un pahar pentru a tăia aluatul. După ce ai decupat gogoşile, le laşi din nou la dospit 15 minute, pe suprafaţa de lucru, înainte de a le pune la prăjit. 
 
Prăjeşti gogoşile în baie de ulei, având grijă să nu aglomerezi tigaia. Le laşi câte 2 minute pe fiecare parte, până ce capătă o culoare aurie.
 
Le scoţi pe un şerveţel pentru a absorbi surplusul de ulei. Le serveşti decorate cu zahăr pudră şi cu dulceaţă de vişine. 
 
FOTO: Shutterstock
Loading...