Fie că este cu fructe, caramel sau cu ciocolată, îngheţata este desertul preferat al verii. Nu ştii care este favorita ta? Încearc-o pe cea cu caramel sărat.

 

Ingrediente

Pentru sosul caramel

260 g zahăr

250 ml frişcă lichidă

15 g unt

5 g sare de mare

Pentru cremă

6 gălbenuşuri

10 g amidon de porumb

480 ml frişcă lichidă

240 ml lapte

25 g zahăr

 

Pentru sos, pui zahărul într-o cratiţă şi-l topeşti, amestecând uşor. După ce capătă o culoare aurie, adaugi frişca lichidă, laşi să dea câteva clocote, apoi pui sarea şi untul. Dai deoparte şi laşi la răcorit.

Pentru cremă, amesteci gălbenuşurile cu amidonul. Pui într-o cratiţă pe foc mic frişca, laptele şi zahărul şi amesteci până se dizolvă. Torni 100 ml de compoziţie caldă peste gălbenuşuri, omogenizezi, apoi adaugi gălbenuşurile peste crema de pe foc. Amesteci energic la început pentru a nu se închega gălbenuşurile, apoi amesteci constant până se îngroaşă crema. O dai deoparte, o strecori şi, după ce s-a răcorit, o combini cu trei sferturi din cantitatea de sos caramel.

Omogenizezi şi dai îngheţata la congelator peste noapte. O serveşti cu sosul caramel rămas.

FOTO Shutterstock

Loading...