Într-o după-amiază de vară târzie, un desert rece, cremos şi aromat merge de minune. Avem mai jos reţeta perfectă.

De ce ai nevoie pentru îngheţata de miere şi vanilie:

2 căni lapte

1 păstaie vanilie, tăiată pe lungime

6 gălbenuşuri

1 cană zahăr brun

3 linguri miere

1/4 linguriţă sare

2 căni smântână cu conţinut ridicat de grăsime

Cum se prepară îngheţata de miere şi vanilie:

Încălzeşti laptele şi păstaia de vanilie la foc mic. Separat, mixezi gălbenuşurile, zahărul, mierea şi sarea, până când formează o spumă. Combini cele două amestecuri, transferi totul înapoi în cratiţă şi o laşi la foc mediu. Când crema a căpătat consistenţă, o iei de pe foc.

Laşi să se răcească. Extragi păstaia din vas, îi îndepărtezi seminţele şi le pui la loc în compoziţie, după care încorporezi smântâna. Acoperi şi laşi la congelator pentru 4 ore. La fiecare 30 de minute, scoţi îngheţata şi amesteci în ea cu un tel, pentru a obţine o îngheţată fină, fără cristale.

 

 

 

 

Loading...