Îngheţată vegană cu spirulină

1 shutterstock 1074383078 jpg jpeg

Spirulina poate fi consumată sub formă de supliment alimentar, dar uneori este chiar un aliment în sine, cu numeroase beneficii pentru sănătate. O poţi folosi pentru a pregăti un desert sănătos.

Ingrediente

  • li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} span.s1 {font: 10.0px Menlo} ul.ul1 {list-style-type: disc} 0,5 l apă din nucă de cocos 
  • 0,15 l băutură din migdale (lapte din migdale)
  • 60 ml zeamă din lămâie/lime
  • 3 linguri miere sau sirop de arţar
  • conţinutul a două capsule de spirulină (pudră)

Adaugi toate ingredientele menţionate mai sus într-un blender şi omogenizezi conţinutul până devine uniform. Poţi gusta compoziţia din când în când şi poţi potrivi după gustul propriu, adăugând câte puţin din ingredientele dorite.

Torni ingredientele mixate în forme pentru îngheţată şi dai la congelator pentru maxim 1 oră. Deschizi congelatorul şi adaugi beţele în compoziţie. Laşi la congelator peste noapte. 

Se pot servi în fiecare dimineaţă ca înlocuitor de mic dejun sau pe post de desert sănătos.

Poţi citi despre beneficiile spirulinei în articolul special dedicat acestui derivat din alge. 

Poţi citi despre beneficiile spirulinei în articolul special dedicat acestui derivat din alge. 

2 shutterstock 1185058732 jpg jpeg

FOTO : Shutterstock