Deserturile merg de minune cu un pahar de vin. Recomandate sunt cele albe, demidulci: Tămâioasă Românească şi Grasă de Cotnari.

Ingrediente

250 g făină
70 g unt
20 ml ulei
80 ml apă
2 ouă
500 g prune
50 g zahăr
25 g zahăr pudră
50 g pesmet
1 praf sare

Mod de preparare

Amesteci făina cernută cu untul, sarea şi apa. Frămânţi aluatul, îl întinzi în foaie subţire şi-l laşi deoparte 30 de minute. Speli prunele, le cureţi de sâmburi, le tai felii şi le amesteci cu zahărul, 1 ou şi cu pesmetul. Ungi foaia de aluat cu ulei, o umpli cu compoziţia de prune, apoi o rulezi. Pui învârtita într-o tavă în care ai întins hârtie de copt, o ungi cu un ou bătut, apoi o dai la cuptorul încins 30 de minute, până se rumeneşte. Decorezi cu zahăr pudră.

Loading...