Kafta libaneză, reţetă originală

1 dsc 6462 jpg jpeg

Fatafit e acea oază din inima Bucureştiului în care uiţi de covrigi, merdenele şi tot streetfood-ul românesc şi te delectezi cu mâncare libaneză. Rabih Sinno, proprietar şi chef, a realizat pentru „Click!Poftă bună!“ această reţetă tradiţională.

Ingrediente

  • 200 g carne tocată miel
  • 200 g carne tocată vită
  • 1 ceapă uscată
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare, după gust
  • 1 linguriţă amestec condimente 7 arome (7 spices)

Pentru servit

  • 2 lipii
  • orez cu fidea, opţional
  • humus
  • sos iute harissa, opţional
  • ceapă roşie condimentată cu sumac
  • castraveciori muraţi

Toci ceapa şi pătrunjelul, le adaugi în carne, alături de celelalte condimente. Formezi o pastă, o modelezi pe frigărui şi o rumeneşti pe grătar.

Serveşti kafta cu lipie şi diverse garnituri, după preferinţă: orez cu fidea, humus, pastă harissa, ceapă cu sumac sau castraveciori muraţi.

FOTO: Sorin Stana