Cine spune că pastele nu pot fi sănătoase? Vă prezentăm o reţetă de lasagna cu legume, în straturi pline de culori, irezistibilă şi perfectă alături de o salată verde.


  • Pregătire:30 min
  • Porții:5
  • Gătire:1h
  • Timp total:1h30
Ingrediente

1 pachet foi de lasagna, fără fierbere


100 g cașcaval vegetal ras

Pentru stratul de sfeclă


2 sfecle roșii mari, coapte


3 căței de usturoi 


cimbru


100 g cașcaval vegetal

Pentru stratul de dovleac


500 g dovleac copt


1 praf de boia de ardei iute

sare


Pentru stratul de spanac


500 g baby spanac


500 g brânză tofu


50 g cașcaval vegetal


1 praf de sare


2 linguri ulei


Pentru sosul de roșii


700 g roșii pasate 


1 ceapă 


2 căței de usturoi 


1 crenguță 
cimbru


200 ml 
apă

Mod de preparare

Pentru stratul de spanac, sotezi spanacul 2-3 minute în ulei, apoi îl dai deoparte și-l lași la răcorit. Îl amesteci cu brânza tofu, cu cașcavalul și cu sarea. roșii, apoi așezi un strat de foi de lasagna.

Torni sosul de roșii rămas, un alt strat de foi de lasagna, stratul de spanac, foi de lasagna, piureul de do- vleac, foi de lasagna, trei sfer- turi din piureul de sfeclă, foi de lasagna, restul de piure de sfeclă, apoi presari cașcavalul ras și dai tava la cuptor 35-40 de minute. Ungi o tavă cu sos de roșii, apoi așezi un strat de foi de lasagna.

Torni sosul de roșii rămas, un alt strat de foi de lasagna, stratul de spanac, foi de lasagna, piureul de do- vleac, foi de lasagna, trei sfer- turi din piureul de sfeclă, foi de lasagna, restul de piure de sfeclă, apoi presari cașcavalul ras și dai tava la cuptor 35-40 de minute. 


Loading...