Din bucătăria italiană, încearcă o reţetă de paste lasagne uşoară, de post, fără carne.

De ce ai nevoie ca să faci lasagna fără carne:

Pentru paste:

12 foi de lasagna

cremă „ricotta“ vegană

700 ml sos marinara (roşii, usturoi, ierburi aromate şi ceapă)

oţet balsamic, pentru asezonat

busuioc verde, tăiat fin (pentru ornat)

ulei

piper negru măcinat

sare

boia (opţional)

Pentru crema de „ricotta“ vegană

600 g tofu, blenduit cu mirodeniile şi zeama de lămâie

pudră de usturoi

busuioc

ulei

zeamă de lămâie

Pentru legumele coapte:

20 ciuperci, tăiate felii

2 ardei graşi verzi, tăiaţi felii subţiri

2 ardei graşi roşii, tăiaţi felii subţiri

1 ceapă medie, tăiată felii subţiri

Pentru pesmetul italian:

1 1/4 căni cu pesmet

sare

1/4 linguriţă pudră de ceapă

1/3 linguriţă pudră de usturoi

1/3 linguriţă amestec ierburi aromate (cimbru, rozmarin, busuioc, oregano)

Cum prepari lasagna fără carne:

Pentru a prepara legumele coapte:
Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade. Pui hârtie de copt într-o tavă.
Combini toate legumele feliate (ciupercile, ardeii graşi, ceapa) într-un castron. Stropeşti cu 2-3 linguriţe cu uei şi asezonezi cu sare şi piper. Pui legumele în tavă şi le aranjezi uniform. Le dai la cuptor 15-25 minute, până când s-au copt, amestecând ocazional ca să nu se ardă, apoi le scoţi şi le dai deoparte.

Pentru a prepara lasagna:

În timp ce se coc legumele, pui la fiert într-o oală mare apă cu sare  şi puţin ulei.  Când dă în clocot, reduci focul şi  adaugi foile de lasagna. Le fierbi conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, le strecori şi le clăteşti cu apă rece.

Reduci temperatura cuptorului la 175 grade.

Într-un vas de yena pentru copt torni un strat de sos marinara pe fund. Aranjezi un strat de lasagna pe lung peste sos. Întinzi un strat de „ricotta“ vegană peste foaia de lasagna. Adaugi un strat generos de sos marinara, urmat de unul de legume coapte. Repeţi pasul de mai sus de două ori şi închei cu o foaie de lasagna, aşa încât să foloseşti toate cele 12 foi de lasagna. Distribui restul de sos peste ultima foaie de lasagna. Acoperi cu folie şi dai la cuptor circa 15-20 minute.

În timp ce lasagna se coace în cuptor, prepari pesmetul combinând toate ingredientele de mai sus într-un castron. Adaugi puţin ulei şi amesteci. Dai deoparte.

Scoţi folia de pe lasagna, o presari cu un strat generos de pesmet italian preparat (nu e nevoie să foloseşti toatp cantitatea preparată). Dai din nou la cuptor, neacoperit, pentru încă 15 minute sau până când pesmetul s-a rumenit. Scoţi lasagna din cuptor, presari busuioc verde tăiat fin şi stropeşti cu oţet balsamic. Dacă vrei, poţi orna şi cu piper negru măcinat şi boia.

Sursa: https://vegetariangastronomy.com

Loading...
Evaluează articolul