Îţi prezentăm o reţetă inspirată din bucătăria grecească, atât de apreciartă peste tot în lume. Acest tip de macaroane cu brânză sunt mai speciale şi, implicit, mai delicioase. Aşa că te provocăm să încerci şi tu reţeta.

 

Ingrediente:

280 g paste mici
4 felii de bacon
50 g unt
50 g făină
1 l lapte
200 g mozarella
100 g brânză feta
2 linguriţe muştar
2 mâini de spanac baby
2 lnguri mărar
1 linguriţă coajă de lămâie

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 de grade. Ia un vas termorezistent şi tapetează-l cu unt. Găteşte pastele într-o oală mare cu apă şi sare conform instrucţiunilor de pe achet.

Găteşte baconul într-o tigaie, ia-l de pe foc, lasă-l să se răcească şi apoi toacă-l în bucăţele.
În aceeaşi tigaie topeşte untul, adaugă făina amestecând pentru un minute. Adaugă laptele în fir subţire în timp ce continui să amesteci ca să nu se formeze cocoaloaşe.

Sosul ar trebui să se îngroaşe şi să devină ca o smântână. Adaugă apoi brânza mozarella şi feta şi muştarul. Combină pastele cu sosul de brânză, baconul şi spanacul, asezonează totul şi pune în tavă tapetată cu unt. Coace macaroanele cu brânză până devin rumene la suprafaţă. Adaugă peste ele mărar şi coajă de lămâie.

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/greek-mac-and-cheese-31115

Loading...