Un preparat cu paste delicios, cu o notă de broccoli care îi dă un gust aparte. Acest preparat este ideal pentru o cină de vineri seara, atunci când vrei să te răsfeţi cu nişte paste pline de brânză.

Ingrediente:


250 g paste mici
4 felii de bacon gătit şi mărunţit
50 g unt
50 g făină
1 litru de lapte
120 g brânză cheddar rasă
40 g brânză pecorino rasă
100 g brânză cu mucigai
2 linguri muştar
400 g broccoli


Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă cu ulei.

Găteşte pastele conform instrucţiunilor de pe pachet însă ai grijă să le fierbi cu 2 minute mai puţin decât scrie pe pachet. Găteşte baconul până devine crocant apoi toacă-l bucăţele mărunt.

În oala în care ai fiert pastele, topeşte untul şi adaugă făina şi găteşte. Treptat, adaugă laptele şi continuă să amesteci, până devine un sos gros. Adaugă muştarul şi brânza.

Combină pastele cu sosul de brânză, baconul şi broccoli-ul mărunţit şi pune totul în tavă. Adaugă pe alocuri cubuleţe de unt. Coace pentru 30 de minute sau până se rumeneşte. Serveşte.

Loading...