Macaroane cu brânză şi broccoli

1 captura de ecran din 2019 06 28 la 18 19 36 png png

Un preparat cu paste delicios, cu o notă de broccoli care îi dă un gust aparte. Acest preparat este ideal pentru o cină de vineri seara, atunci când vrei să te răsfeţi cu nişte paste pline de brânză.

Ingrediente:

250 g paste mici 4 felii de bacon gătit şi mărunţit 50 g unt 50 g făină 1 litru de lapte 120 g brânză cheddar rasă 40 g brânză pecorino rasă 100 g brânză cu mucigai 2 linguri muştar 400 g broccoli

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă cu ulei.

Găteşte pastele conform instrucţiunilor de pe pachet însă ai grijă să le fierbi cu 2 minute mai puţin decât scrie pe pachet. Găteşte baconul până devine crocant apoi toacă-l bucăţele mărunt.

În oala în care ai fiert pastele, topeşte untul şi adaugă făina şi găteşte. Treptat, adaugă laptele şi continuă să amesteci, până devine un sos gros. Adaugă muştarul şi brânza.

Combină pastele cu sosul de brânză, baconul şi broccoli-ul mărunţit şi pune totul în tavă. Adaugă pe alocuri cubuleţe de unt. Coace pentru 30 de minute sau până se rumeneşte. Serveşte.