Bucătăria indiană reprezintă, cu adevărat, o explozie de gusturi. Este cea mai condimentată mâncare din lume şi, cu siguranţă, cea mai complexă. Dacă eşti în căutarea unor experienţe culinare de neuitat, trebuie să încerci neapărat ceva din bucătăria indiană. Eu propun să începem cu mâncarea de bame în stil indian, un preparat picant, dar delicios. Iată ce ingrediente avem nevoie pentru această reţetă, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru mâncare de bame în stil indian:

- 400 de grame de bame,
- 2 cepe albe, nu foarte mari,
- 1 ceapă roşie,
- 1 lingură de pastă de ghimbir,
- 6 – 7 căţei de usturoi,
- 1 lămâie,
- 2 ardei iuţi,
- 1 linguriţă rasă de chimion măcinat,
- 1 linguriţă rasă de coriandru măcinat,
- 200 de ml de apă,
- 4 linguri de ulei de măsline,
- sare,
- piper.

Mâncare de bame în stil indian – metoda de preparare:

Pentru mâncare de bame în stil indian avem nevoie de 400 de grame de bame. Le spălăm, le curăţăm, apoi le tăiem cotorul şi vârful (la fel ca la fasolea verde).  Se taie bamele în bucăţele mici, de aproximativ un cm.

Luăm un vas încăpător în care punem cepele albe (tocate mărunt), dar şi ardeiul iute (şi acesta trebuie tocat fin), adăugăm pasta de ghimbir, usturoiul şi 200 de ml de apă, o linguriţă rasă de chimion măcinat, o linguriţă rasă de coriandru măcinat, sarea şi piperul şi apoi mixăm pentru câteva minute cu ajutorul unui blender. Tăiem ceapa roşie  în jumătate, apoi o tocăm feliuţe subţiri.)

Într-o crăticioară punem 4 linguri de ulei de măsline la încins, adăugăm ceapa roşie tăiată şi o lăsăm până se caramelizează puţin. În aceeaşi oală se toarnă amestecul de ceapă, ardei şi condimente. Se mai căleşte puţin şi apoi se adaugă bucăţile de bame, o cană de apă şi zeama de la o lămâie.

Acoperim cu un capac, şi după 10 – 12 minute, maximum, mâncarea de bame în stil indian, un preparat picant, dar extrem de delicios, este deja gata. Se poate servi alături de un pahar de vin roşu, sec. Nu-i aşa că acest preparat te-a făcut să te gândeşti să iei în serios o vizită în India? Această ţară a fost o destinaţie culinară încă din cele mai vechi timpuri, iar mâncarea de bame în stil indian este un preparat extrem de apreciat.

Poftă bună!

Loading...