Dovlecelul este una dintre cele mai bune legume ale verii. Are un gust răcoritor şi este extrem de sănătos. Fie că alegem să facem dovlecei pane, dovlecei gratinaţi ori mâncărică de post cu dovlecei, aceste preparate minunate se fac rapid şi au un gust delicios.

Ingrediente:

1 kg dovlecei
300 g roşii la conservă cubuleţe
1 legătură pătrunjel
1 lămâie
2 cepe
2 linguri de ulei

Mod de preparare:

Pentru început, spală dovleceii şi taie-i în felii subţire. Curăţă ceapa şi tai-o mărunt, la fel şi pătrunjelul.
Pune o tigaie destul de mare pe foc cu 2 linguri de ulei şi căleşte ceapa până se înmoaie. Adaugă roşiile cubuleţe din conservă, sare şi piper şi dovleceii tăiaţi feliuţe.

Citeşte şi: Supă cremă de dovlecei

Adaugă coaja de la lămâie şi acoperă cu un capac. Lasă la fiert până ce dovlecelul este gătit.Opreşte focul şi adaugă pătrunjelul şi zeamă de lămâie.

Poţi servi acest preparat cu pâine proaspătă şi un sos de iaurt cu castraveţi proaspeţi. 

Loading...