Prepară-ţi o supă-cremă de dovlecei după o reţetă foarte simplă. Îţi garantăm că este delicioasă servită deasupra cu crutoane aromate cu usturoi şi paprica.

Ingrediente

½ ceapă mică, tăiată pe sferturi
2 căţei de usturoi
3 dovlecei potriviţi ca mărime, cu tot cu coajă, tăiaţi bucăţi mari
1 l supă de pui (sau de legume)
2 linguri smântână acră, degresată
sare grunjoasă
piper negru măcinat
parmezan ras, opţional

 
Mod de preparare

Combini supa de pui, ceapa, usturoiul şi dovleceii într-o oală mare şi le fierbi la foc mediu până când supa dă în clocot. Reduci flacăra, acoperi şi fierbi la foc mic 30 de minute, până se înmoaie legumele. Iei de pe foc şi pasezi legumele cu un blender vertical, adaugi smântâna şi amesteci din nou cu blenderul, până la omogenizare. Potriveşti gustul de sare şi de piper. Serveşti supa-cremă de dovlecei caldă. Dacă vrei, razi puţin parmezan.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

Loading...