Dacă vinetele sunt favoritele tale, dar te-ai plictisit de clasica salată de vinete îţi propunem să încerci un preparat delicios, uşor de pregătit şi anume mâncare de vinete grecească.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
 
- 500 de grame de roşii bine coapte
- trei vinete
- 3-4 linguri de ulei
- două linguriţe de făină
- o linguriţă de zahăr
- trei-patru căţei de usturoi
- pătrunjel tocat mărunt
- sare şi piper, după gust
 
Mod de preparare:
 
Taie vinetele sub formă de cuburi, mai mici sau mai mari, după cum doreşti, după care opreşte-le în apă clocotită cu sare, timp de câteva minute. 
 
Scurge-le bine şi apoi trece-le prin făină şi prăjeşte-le în puţin ulei încins. Scoate-le pe hârtie absorbantă, ca să elimine surplusul de ulei de la prăjit.
 
Între timp, opăreşte roşiile pe care le-ai decojit şi le-ai tăiat sub formă de cubuleţe în prealabil. Căleşte usturoiul într-o lingură de ulei, iar apoi adaugă roşiile, zahărul şi pătrunjelul.
 
Condimentează cu sare şi piper şi mai lasă pe foc timp de 4-5 minute. 
 
Ulterior, aşează vinetele într-un vas de yena, toarnă sosul şi dă-le la cuptor timp de 25-30 de minute.
 
Poftă bună! 
Loading...