Mâncărică condimentată cu cartofi şi conopidă

3 shutterstock 529589713 jpg jpeg

„Aloo Gobi” este una dintre preparatele tradiţionale care se consumă în India. Bucătăria indiană abundă de condimente îmbietoare, de aceea mâncărica de cartofi cu conopidă trece printr-un mod asemănător de asezonare. Reţeta originală include şi garam masala, un amestec special din 32 de mirodenii, însă nu este obligatoriu.

Ingrediente

  • 2 cartofi medii
  • 1 conopidă
  • 1 ceapă mare
  • 2 roşii
  • ½ linguriţă chimion
  • 1 linguriţă pudră usturoi
  • ½ linguriţă ghimbir ras
  • ½ linguriţă pudră turmeric
  • ½ linguriţă pudră chilli
  • 2 frunze de coriandru
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare

Într-o tigaie, adaugi 1 lingură cu ulei. Căleşti aproximativ 6-7 minute conopida, desfăcută în bucheţele şi spălate ulterior. După ce s-au rumenit uşor, le aşezi pe un şervet de bucătărie pentru a absorbi surplusul de ulei. Fierbi, pe jumătate şi la foc mediu, cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi.

Între timp, pui şi încingi restul de ulei într-o cratiţă. Căleşti chimionul, ceapa tocată mărunt, roşiile tăiate cuburi, ghimbirul ras şi asezonezi cu condimente, plus sare şi piper după gust. Amesteci şi laşi sub capac 4-5 minute.

Adaugi cartofii pe jumătate fierţi şi conopida rumenită peste mirodenii. Mai laşi la foc potrivit mâncarea încă alte 6-7 minute. Serveşti decorată cu frunze de coriandru.

Poftă bună! 

Foto: Shutterstock.com

Iată în câte feluri delicioase poţi prepara conopida

feluri delicioase poţi prepara conopida

1 3 feluri in care poti sa gatesti conopida jpg jpeg