„Aloo Gobi” este una dintre preparatele tradiţionale care se consumă în India. Bucătăria indiană abundă de condimente îmbietoare, de aceea mâncărica de cartofi cu conopidă trece printr-un mod asemănător de asezonare. Reţeta originală include şi garam masala, un amestec special din 32 de mirodenii, însă nu este obligatoriu.

Ingrediente

  • 2 cartofi medii
  • 1 conopidă
  • 1 ceapă mare
  • 2 roşii
  • ½ linguriţă chimion
  • 1 linguriţă pudră usturoi
  • ½ linguriţă ghimbir ras
  • ½ linguriţă pudră turmeric
  • ½ linguriţă pudră chilli
  • 2 frunze de coriandru
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare

Într-o tigaie, adaugi 1 lingură cu ulei. Căleşti aproximativ 6-7 minute conopida, desfăcută în bucheţele şi spălate ulterior. După ce s-au rumenit uşor, le aşezi pe un şervet de bucătărie pentru a absorbi surplusul de ulei. Fierbi, pe jumătate şi la foc mediu, cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi.

Între timp, pui şi încingi restul de ulei într-o cratiţă. Căleşti chimionul, ceapa tocată mărunt, roşiile tăiate cuburi, ghimbirul ras şi asezonezi cu condimente, plus sare şi piper după gust. Amesteci şi laşi sub capac 4-5 minute.

Adaugi cartofii pe jumătate fierţi şi conopida rumenită peste mirodenii. Mai laşi la foc potrivit mâncarea încă alte 6-7 minute. Serveşti decorată cu frunze de coriandru.

Poftă bună! 

 

Foto: Shutterstock.com

 

Iată în câte feluri delicioase poţi prepara conopida

 

 

Loading...