Mâncărică de cartofi cu cârnaţi

2 shutterstock 138950501 jpg jpeg

O mâncare tradiţională la care poţi apela oricând eşti în pană de idei. Este gustoasă şi se face rapid, numai bună pentru un prânz delicios în timpul săptămânii.

Ingrediente pentru mâncare de cartofi cu cârnaţi: 

5 cartofi potriviţi

1 ceapă mare

2 morcovi

1 ardei gras

1 lingură de ulei

3 cârnaţi afumaţi

sare

piper

boia dulce

200 ml suc de roşii sau bulion

1 legătură pătrunjel

Mod de preparare: 

Pentru început, curăţă cartofii şi taie-i în cubuleţe. Spală-i şi lasă-i deoparte. Pune pe foc o crăticioară în care adaugi o lingură de ulei şi cârnaţii tăiaţi feliuţe. Când încep să se rumenescă cârnaţii, adaugă morcovul tocat cubuleţe şi ceapa tocată fin. După 4-5 minute, când legumele sunt călite şi cârnaţii rumeniţi, adaugă cubuleţele de cartofi şi apă cât să acopere cartofii cu 2-3 centimetri. 

Când cartofii sunt aproape fierţi, adaugă sucul de roşii şi mai lasă la fiert încă 5 minute. Adaugă sare, piper şi boia dulce, după gust, lasă să dea un clocot până se fierb cartofii complet, apoi opreşte focul şi presară pătrunjel tocat fin. Serveşte-o alături de o salată de murături sau o salată de varză proaspătă.