Chiftele de cartofi
Chiftele de cartofi sunt un deliciu gata în 30 de minute.
Ingrediente
1 kg cartofi
2 ouă
2 linguri făină
100 g cașcaval ras
sare
piper
ulei, pentru prăjit
Pentru sosul de iaurt
1 iaurt mic
5 căței de usturoi
1 praf de sare
Mod de preparare
Speli, cureți și dai cartofii prin răzătoare, îi amesteci cu 1/2 linguriță de sare și îi dai 30 de minute deoparte ca să-și lase apa. Îi clătești și îi storci bine, eventual printr-un tifon curat. Îi pui într-un castron, adaugi ouăle, cașcavalul, făina, sare și piper, după gust și amesteci pentru a încorpora bine ingredientele.
Încingi uleiul, iei cu lingura compoziție, o pui în tigaie, aplatizezi ușor cu o lingură și prăjești chiftelele pe ambele părți, până devin aurii. Le scoți pe șervețele ca să îndepărtezi excesul de ulei.
Pentru sos, zdrobești usturoiul cu puțină sare, apoi îl combini cu iaurtul și servești cu chiftelele.