Ciuperci umplute
Deliciile pe care ţi le propunem să le serveşti la începutul petrecerii din noaptea dintre ani sunt uşor de preparat, iar rezultatul este unul pe măsura sărbătorii. Familia şi musafirii tăi vor fi încântaţi.
Porţii 5 Preparare 50’ Dificultate mică
10 ciuperci
100 g caşcaval ras
sare
piper
4-5 felii de şuncă tăiată mărunt
câteva fire de pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Speli sub jet de apă ciupercile, le scoţi picioruşele, le tai mărunt, iar pălărioarele le pui la scurs. Toci şunca şi o amesteci cu picioruşele, dacă e nevoie potriveşti de sare şi piper şi umpli ciupercile. Deasupra presari caşcavalul ras.
Torni puţină apă într-o tavă şi aşezi pălărioarele umplute şi dai tava la cuptorul încins. Ţii până când se gratinează caşcavalul. Scoţi tava şi presari pătrunjel verde mărunţit.