Bărcuțe cu castraveți și creveți
Bărcuțele cu castraveți și creveți sunt o gustare elegantă, răcoritoare și ușor de preparat, perfectă pentru aperitive sau un bufet rece.
Ingrediente
600 g castraveți
200 g creveți decorticați
200 g orez pentru sushi
2 linguri oțet de orez
1 lingură zahăr
sare
3 linguri maioneză
1-2 linguri sos chili
ceapă tocată fin
2 linguri semințe de susan, prăjite
sos de soia, pentru servire
Mod de preparare
Speli orezul sub jet de apă rece până când apa devine limpede și îl gătești conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-un bol mic, amesteci oțetul de orez, zahărul și sarea până când se dizolvă complet.Torni amestecul de oțet peste orezul fierbinte și amesteci încet pentru a acoperi orezul. Lași să se răcească la temperatura camerei.
Tai castraveții pe lungime în jumătate și scoți semințele cu ajutorul unei lingurițe, pentru a crea un spațiu în mijloc, formând bărcuțele.Fierbi creveții 3- 4 minute până devin opaci, apoi îi scurgi și îi lași să se răcească.
Într-un bol mic, amesteci maioneza cu sosul iute.
Asamblezi bărcuțele pe un platou: pui o lingură de orez în fiecare bărcuță, presând ușor pentru a se fixa. Așezi creveții și îi stropești cu sosul de maioneză și chili. Decorezi cu ceapa tocată și cu semințele de susan prăjite. Le servești cu sos de soia alături.