Budincă cu lămâie şi zmeură, desertul ispititor al verii

budinca de lamaie cu zmeura jpeg

Acest desert uşor şi aromat îţi va potoli pofta de ceva dulce cu lămâie. Această versiune de budincă conţine multă zmeură, pentru a-i da un gust aparte, de vară.

Ingrediente

2 ouă ½ cană zahăr tos 3 linguri făină 2 linguri unt topit coaja rasă de la 1 lămâie 3 linguri zeamă de lămâie 250 ml lapte degresat 1/8 linguriţă bitartrat de potasiu (în original, cream of tartar) 350 g zmeură zahăr pudră

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Aşezi 6 vase ceramice ramekin într-o tavă dreptunghiulară.

Într-un bol potrivit, baţi gălbenuşurile cu zahărul, până devin consistente şi cremoase. Încorporezi făina, untul, coaja şi zeama de lămâie şi torni laptele, amestecând până se omogenizează.

Într-un bol adânc, cu mixerul setat la viteză mare, baţi albuşurile şi bitartratul până devin o spumă tare şi se ţin pe paletele mixerului. Încorporezi un sfert din albuşuri în compoziţia de gălbenuşuri şi amesteci uşor, apoi încorporezi cu grijă restul albuşurilor. Tot cu grijă încorporezi şi jumătate din cantitatea de zmeură.

Torni aluatul cu o lingură în vasele ceramice. Torni suficientă apă fierbinte de la chiuvetă în tava adâncă de copt, ca să se ridice până la o înălţime de 2,5 cm la pereţii vaselor ramekin.

Dai tava la cuptor până când budincile se rumenesc deasupra, 30-35 de minute. Scoţi vasele ceramice din apă. Le laşi să se răcească cel puţin 30 de minute. Serveşti budinca cu mai multă zmeură proaspătă pusă deasupra şi o decorezi cu zahăr pudră.

Sursa + foto: www.myrecipes.com

www.myrecipes.com