Clafoutis cu caise, reţeta rapidă FOTO
Clafoutis este un desert elegant şi încântător, aşa că dacă vrei să prepari ceva delicios şi simplu la petreceri sau la mesele festive, această reţetă este varianta câştigătoare.
Ingrediente
500 g caise 60 g unt 4 ouă 125 g zahăr ¼ linguriţă sare 250 ml lapte 100 g făină ½ lingură zahăr vanilat 2 linguri migdale tocate unt pentru uns zahăr pudră, pentru servire
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 200°C şi ungi o formă de tartă. Topeşti untul într-o cratiţă, la foc mic, şi îl dai deoparte să se răcească. Speli caisele şi le usuci, le tai în jumătăţi cu un cuţit ascuţit şi le scoţi sâmburii.
Într-un vas mare, baţi ouăle, apoi încorporezi zahărul şi sarea şi le baţi până se omogenizează şi devin pufoase. Torni laptele, adaugi făina, untul topit şi amesteci până se combină ingredientele.
Torni aluatul în tava unsă şi împrăştii jumătăţile de caise pe deasupra, cu partea tăiată în sus. Presari zahărul vanilat şi migdalele tocate.
Dai tava la cuptor, pe grătarul cel mai de jos, şi coci desertul 45 de minute sau până când se rumeneşte. Laşi să se răcească şi apoi pudrezi cu zahăr şi serveşti.
Sursa + foto: kitchenstories.io