FOTO Carne de vită rumenită în vin
Reţeta de mai jos este una care are nevoie de timpul şi răbdarea ta. Carnea de vită se lasă la cuptor în vin timp de peste 3 ore, însă rezultatul este spectaculos, iar dacă ai fi pe o scenă, ai fi aplaudat la scenă deschisă. Ingredientele sunt pentru 6 persoane.
Ingrediente
Peste 1,5 kg carne vită (pulpă etc) fără os sare piper 120 g pancetta, tăiată bucăţele 2 cepe, tocate 2 morcovi, tocaţi 2 tije de ţelină, tocate 1 lingură pastă roşii 3 căţei usturoi pisaţi 1 sticlă de vin roşu (de preferat un cabernet sauvignon) 1 cutie mică de roşii tocate 1 lingură oregano proaspăt, tocat 1 linguriţă rozmarin tocat
Mod de preparare
Dacă bucata de carne cumpărată este prea grasă, elimin-o cu cuţitul. Dar este important să păstrezi puţină grăsime. Presară sare peste carne, las-o deoparte la temperatura camerei.
Pune puţină apă într-o cratiţă cu capac potrivită şi pentru cuptor (cam 2 linguri). Dă focul potrivit şi pune pancetta. Când apa începe să clocotească, dă focul mai mic şi lasă pancetta să devină „ronţăitoare“. Când a devenit aşa şi un pic mai arămie la culoare, scoate-o cu o paletă şi dă-o deoparte.
Încinge cuptorul. Tamponează carnea cu un şervet de hârtie, dă focul mai tare şi pune carnea în cratiţă, lăsând-o să se rumenească pe toate părţile. O scoţi într-un vas, iar în cratiţă pune ceapa, morcovul şi tijele de ţelină. Presară sare peste ele în timp ce se gătesc. Dă focul tare şi sotează 2-3 minute.
Adaugă pasta de roşii şi amestecă, apoi sotează 1-2 minute. Adaugă usturoiul şi mai lasă un minut pe foc. La foc mare, adaugi roşiile, verdeaţa şi vinul roşu. Pune carnea în cratiţă, acoperă cu capac, bagă la cuptor şi laşi la foc potrivit 3 ore.
După o oră şi jumătate, întoarce carnea pe partea cealaltă.
Scoate cratiţa din cuptor şi pune carnea într-un vas mare. Acoperă cu o folie de aluminiu ca să o păstrezi caldă. lasă lichidul să-şi revină câteva minute.
Fierbe sosul până când se mai îngroaşă, iar legumele sunt aproape pasate (le mai zdrobeşti cu furculiţa). Asezonează cu sare şi piper.
Serveşti carnea tăiată în felii subţiri cu sosul gros obţinut.
sursa: simplyrecipes.com