FOTO Minitarte cu pomelo

minitarte pomelo IF117815 jpeg

Pentru că citricele sunt vedetele sezonului rece, am pregătit pentru voi această reţetă cu pomelo, un fruct mai recent intrat în magazinele şi bucătăriile din ţara noastră.

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină 70 g zahăr pudră 1 pacheţel zahăr vanilat 1 ou 150 g unt

Pentru umplutură

250 ml frişcă lichidă

50 g zahăr pudră

25 g pudră de cacao

50 ml lichior de ouă

Pentru decor

1 pomelo

frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare

Pasul 1

Se amestecă frişca lichidă cu zahărul pudră şi se pune pe foc. Se pune cacaua, amestecând continuu, şi se lasă până este pe punctul de fierbere. Se dă să se răcească, se adaugă lichiorul de ouă şi se pune la frigider peste noapte.

image

Pasul 2

Se cerne făina cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se face o gropiţă în mijloc şi se adaugă oul şi untul tăiat cuburi. Se frământă un aluat neted şi se pune în frigider 30 de minute.

image

Pasul 3

Se întinde aluatul în foaie şi se taie cu ajutorul miniformelor de tartă. Se îmbracă în aluat formele unse, apăsând bine marginile.

image

Pasul 4

Se înţeapă aluatul cu o furculiţă, se bun bucăţi de staniol peste aluat şi se umplu cu fasole.

image

Pasul 5

Se aşază formele pe o tavă şi se coc în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 15 minute. Se scot fasolea şi folia şi se mai coc 20 de minute. Se lasă să se răcorească, după care se scot din forme.

image

Pasul 6

Se curăţă pomelo de coajă şi de pieliţe şi se taie cubuleţe, iar crema se mixează spumă.

image

Pasul 7

Se umplu, cu un poş, tartele cu cremă şi se decorează cu bucăţi de pomelo şi cu frunze de mentă.

image

sursa foto: ImageFood