FOTO Minitarte cu pomelo
Pentru că citricele sunt vedetele sezonului rece, am pregătit pentru voi această reţetă cu pomelo, un fruct mai recent intrat în magazinele şi bucătăriile din ţara noastră.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină 70 g zahăr pudră 1 pacheţel zahăr vanilat 1 ou 150 g unt
Pentru umplutură
250 ml frişcă lichidă
50 g zahăr pudră
25 g pudră de cacao
50 ml lichior de ouă
Pentru decor
1 pomelo
frunze de mentă proaspătă
Mod de preparare
Pasul 1
Se amestecă frişca lichidă cu zahărul pudră şi se pune pe foc. Se pune cacaua, amestecând continuu, şi se lasă până este pe punctul de fierbere. Se dă să se răcească, se adaugă lichiorul de ouă şi se pune la frigider peste noapte.
Pasul 2
Se cerne făina cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se face o gropiţă în mijloc şi se adaugă oul şi untul tăiat cuburi. Se frământă un aluat neted şi se pune în frigider 30 de minute.
Pasul 3
Se întinde aluatul în foaie şi se taie cu ajutorul miniformelor de tartă. Se îmbracă în aluat formele unse, apăsând bine marginile.
Pasul 4
Se înţeapă aluatul cu o furculiţă, se bun bucăţi de staniol peste aluat şi se umplu cu fasole.
Pasul 5
Se aşază formele pe o tavă şi se coc în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 15 minute. Se scot fasolea şi folia şi se mai coc 20 de minute. Se lasă să se răcorească, după care se scot din forme.
Pasul 6
Se curăţă pomelo de coajă şi de pieliţe şi se taie cubuleţe, iar crema se mixează spumă.
Pasul 7
Se umplu, cu un poş, tartele cu cremă şi se decorează cu bucăţi de pomelo şi cu frunze de mentă.
sursa foto: ImageFood