Piept de curcan umplut cu castane

curcan castane jpeg

Preparate sub formă de rulade cu diferite umpluturi sau ca atare, însoţite de garnituri rafinate ori doar de murături, fripturile fac deliciul meselor de sărbătoare.

Dificultate medie/Preparare: 1 h 30'/4 porţii

Ingrediente:

500 g piept de curcan dezosat

15 castane

400 g pâine

2 ouă

4 linguri lapte

1 ardei roşu

câteva fire de pătrunjel

sare, piper

ulei

3 căţei usturoi

300 ml vin alb

100 ml apă

Mod de preparare:

Crestezi castanele, le pui într-o tavă şi le coci, în cuptor, 30 de minute, la 180 ºC, apoi le descojeşti. Tai pieptul de curcan cu grijă ca să obţii o felie, o acoperi cu folie şi o baţi cu ciocanul de şniţele. Potriveşti gustul cu sare, piper şi cu usturoiul zdrobit. Peste bucata de carne pui ardeiul tăiat cubuleţe şi pătrunjelul tocat.

Baţi ouăle, adaugi laptele, presari sare, dacă mai este nevoie, şi adaugi pâinea sfărâmată. Acest amestec îl întinzi peste pieptul de curcan. Adaugi 8-10 castane coapte şi rulezi bucata de carne. Ungi rulada cu ulei şi o aşezi într-o tavă. Torni vinul şi apa, pui restul de castane, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 160 °C, 35 de minute. După aceea, scoţi folia, stropeşti rulada cu zeama din tavă şi o mai laşi la cuptor 15-20 de minute, până se rumeneşte.

Serveşti rulada de piept de curcan cu sosul din tavă, alături de cartofi natur şi de salată.

FOTO: Profimedia