Tartă cu ceapă şi şuncă. Reţetă nemţească FOTO
Nemţii o numesc „Zwiebelkuchen“ şi este un preparat tradiţional din sudul Germaniei. Această plăcintă sau quiche este plină de ceapă caramelizată, unt şi bacon. Această combinaţie după o reţetă nemţească te va ispiti de fiecare dată când vrei să mănânci o felie de tartă cu ceapă şi şuncă.
Tartă cu ceapă şi şuncă – Ingrediente
1 pachet aluat de plăcintă congelat 2 linguri de unt 1,25 kg ceapă albă, tăiată fin 5 felii cât mai groase de bacon, tăiate cât mai fin 340 g smântână grasă 4 ouă mari 2 linguri de făină 2 linguriţe de sare 1 linguriţă de chimen, plus o cantitate mai mare pentru a presăra pe plăcintă
Tartă cu ceapă şi şuncă – Mod de preparare
Aduni toate ingredientele. Încingi cuptorul bine. Ungi o tavă de copt cu pereţi detaşabili.
Într-o cratiţă mare, la foc mediu spre mare, prăjeşti şunca (de tip bacon) până când devine crocantă.
Adaugi ceapa şi untul şi le căleşti în aceeaşi cratiţă timp de 25-30 de minute, până devine maro-aurie.
Iei cratiţa de pe foc şi laşi amestecul de ceapă şi şuncă să se răcească.
Combini într-un castron mediu toate ingredientele rămase pentru umplutură şi amesteci bine, până se omogenizează.
Pe o suprafaţă pudrată cu făină, scoţi o foaie de plăcintă şi o întinzi cu făcăleţul.
Pui foaia în tava de copt cu pereţii detaşabili, o apeşi uşor pe fundul tăvii şi pe laturi. Laşi o margine de câţiva centimetri de aluat să se ivească dincolo de partea superioară a tăvii.
Adaugi amestecul de ceapă şi bacon în amestecul celălalt pentru umplutură, până se combină.
Torni umplutura în tava de copt şi presari câteva seminţe de chimen pe deasupra.
Dai la cuptor între 50 şi 55 de minute sau până tarta se rumeneşte pe deasupra, iar umplutura este tare atunci când o atingi pe centru.
O serveşti caldă, dar tarta cu ceapă şi şuncă este excelentă şi a doua zi, reîncălzită.