Tartă cu mere
Răsfaţă-ţi persoana iubită cu o delicioasă tartă cu mere, după o reţetă originală şi într-o formă foarte atrăgătoare.
Ingrediente pentru tartă cu mere
Pentru aluat 250 g făină 130 g unt 130 g zahăr 1 ou 2-3 linguri apă caldă
5 mere mai puţin zemoase
5 g gelatină
4 linguri zahăr
Mod de preparare pentru tartă cu mere
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat elastic care să nu se lipească de degete. Îl înveleşti într-o folie de plastic şi-l dai la frigider 1 oră. Ulterior, întinzi aluatul de tarta pe o tavă tapetată cu unt, iar din surplusul de aluat modelezi forme pe care le pui pe marginea tartei. Înţepi din loc în loc cu o furculiţă, acoperi tava cu hârtie de copt şi aşezi peste ea câteva boabe de fasole pentru a nu se umfla. Dai tarta la cuptorul preîncălzit cam 20 de minute, apoi scoţi hârtia de copt şi boabele de fasole şi mai laşi la cuptor până se rumeneşte.
Pentru umplutură, cureţi merele de cotor, coajă şi căsuţa cu seminţe. Dai prin blender 2 mere până devin piure, iar restul le tai cubuleţe. Amesteci piureul de mere cu zahărul şi le pui pe foc. Când sunt calde, adaugi gelatina înmuiată până dă în clocot şi se topeşte. La final, adaugi bucăţile de măr, amesteci şi torni toată compoziţia peste blat. Dai tarta cu mere la frigider 2 ore înainte să o serveşti.