Tartă sărată cu brânză FOTO

tarta sarata cu branza jpeg

Dacă te-ai săturat de clasicele aperitive şi vrei să prepari ceva nou, atunci trebuie să încerci această tartă. Blatul uşor crocant şi consistenţa cremoasă te vor cuceri cu siguranţă.

Pentru un aluat de tartă perfect foloseşte untul şi apa rece. Dacă vrei să obţii o umplutură pufoasă, ţine brânza de vaci la scurs. Serveşte tarta sărată după ce stă la frigider o noapte.

Ingrediente

200 g făină

1 ou

150 g unt

1 praf de sare

1 linguriţă praf de copt

1-2 linguri apă rece

750 g brânză de vaci

300 g caşcaval

150 g măsline, fără sâmburi

1 legătură pătrunjel

5 roşii

2 plicuri gelatină

sare

piper

2-3 roşii cherry

Mod de preparare

Amesteci ingredientele pentru blat până obţii aluat omogen, care nu se lipeşte de mâini. Formezi o bilă, pe care o dai la frigider pentru 30 de minute. Întinzi aluatul şi-l pui într-o tavă rotundă, unsă în prealabil cu ulei. Înţepi din loc în loc foaia cu furculiţa şi ţii blatul la cuptor până devine uşor arămiu. Îl scoţi şi-l laşi să se răcească.

image

Mixezi brânza până capătă o consistenţă cremoasă şi pui sare şi piper după gust. Prepari gelatina conform instucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu brânza.

image

Tai mărunt pătrunjelul. Roşiile le opăreşti, le descojeşti, le scurgi de seminţe şi le tai cât mai mărunt. Caşcavalul îl dai prin răzătoarea mică, iar măslinele le feliezi. Împarţi compoziţia de brânză în jumătate. O parte o combini cu pătrunjelul şi măslinele feliate, iar cealaltă cu roşiile.

image

Pui compoziţia de brânză şi pătrunjel peste blat, iar din loc în loc măslinele, păstrând câteva pentru decor. Nivelezi şi presari caşcavalul. Pui brânza amestecată cu roşii şi nivelezi din nou. Dai tarta la frigider pentru măcar 2 ore. Decorezi cu roşii cherry şi cu felii de măsline.

image