Tort pascal

Pentru ca masa de Paşte să fie completă, vă recomandăm un tort pascal, un desert pe care trebuie neaparat să-l încercaţi.
Ingrediente:
Pentru blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 300 ml lapte 100 ml ulei 1 praf de copt 2 căni făină 1 cană nucă mărunţită şi prăjită 1 praf de sare esenţe aromate 6 mere mari scorţişoară măcinată 2 pliculeţe zahăr vanilat
:
500 g cremă de brânză grasă
1 cutie mică frişcă lichidă
1 borcan mare cu
/caise
2 pliculeţe zahăr vanilat
esenţe
cremă de ciocolată
ciocolată albă
cacao
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri, pe care le amesteci cu laptele şi cu uleiul. Le baţi cu zahărul, adaugi făina cu praful de copt şi nuca măcinată. Albuşurile bătute spumă cu un praf de sare le pui la urmă, iar aluatul rezultat îl împarţi în două părţi egale.
Cureţi merele şi le tai feliuţe. Pui jumătate din mere într-o tavă rotundă la caramelizat împreună cu două plicuri de zahăr vanilat şi cu scorţişoară, apoi torni peste prima porţie de blat şi dai la cuptor. Scoţi când s-a desprins uşor de pe margine şi s-a rumenit frumos. Repeţi procedura cu cealaltă parte de aluat.
Mixezi crema de brânză cu frişca bătută. Dai piersicile din compot în blender şi scurgi zeama obţinută. Amesteci cu esenţe şi zahăr vanilat. Aşezi pe un platou primul blat, torni peste crema de piersici şi acoperi cu ¾ cremă de brânză. Pui al doilea blat de tort pascal, cu partea cu mere în jos.
Acoperi cu restul de cremă de brânză, nivelezi şi decorezi cu cremă de ciocolată şi cu ciocolată albă rasă. Pudrezi acest tort cu cacao şi formezi desenele dorite cu ajutorul unui şablon.