Uşoare, bune de păstrat în congelator şi delicioase, acest mic dejun pe care îl prepara din timp este îndesat cu vitamine şi proteine. Prepară şi tu aceste mini fritatas şi bucură-te de ele la micul dejun.

Ingrediente pentru mini fritatas cu feta şi spanac:

2 linguri de ulei
1 praz mic
2 căţei de usturoi
120 g spanac
125 ml smântână lichidă
1 lingură mentă tocată
1 lingură busuioc tocat
1 lingură mărar tocat
5 ouă
100 g feta


Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 şi tapetează cu hârtiuţe şi ulei o tavă de brioşe.
Încinge ulei într-o craţiţă la foc mediu şi găteşte prazul tăiat feliuţe, amestecând pentru 3 minute, adaugă usturoiul pisat şi mai găteşte 2 minute. Pune spanacul şi mai lasă câteva minute. Ia de pe foc şi pune cratiţa deoparte.
Bate ouăle cu smântâna şi ierburile, sare şi piper. Din amestecul cu spanac pune câte o lingură în fiecare formă de brioşă, apoi toarnă ou bătut şi feta.
Coace fritatas pentru 20 de minute. Lasă-le în tavă 5 minute după ce le-ai scos apoi serveşte-le!

Loading...