Caisele sunt o generoasă sursă de potasiu (315 mg/100 g), ceea ce face din caise cel mai bun aliat al sportivilor. Potasiul este mineralul care are proprietatea de a stimula eliminarea metabolică şi naturală a toxinelor.

Ingrediente:

 150 g orez
450 ml lapte
2 linguri amidon alimentar
zahăr, după gust
coajă de lămâie bio
100 g smântână
Pentru blat
100 g biscuiţi
2 linguri unt topit
2-3 caise coapte și tăiate jumătăţi, pentru decor

Mod de prepare:

Pui la fiert orezul cu laptele și cu zahăr, după gust. După ce este gata, îl dai deoparte și încorporezi smântâna amestecată cu amidonul. Îl pui din nou pe foc, adaugi coaja de lămâie și îl ții, amestecând constant, până se îngroașă. Îl lași la răcit.
Între timp, zdrobești biscuiții, îi amesteci cu untul topit și îi așezi în 4 inele de prăjituri. Îi netezești, adaugi orezul răcit și așezi pe fiecare miniprăjitură câte o jumătate de caisă. Le dai la rece câteva ore.

Loading...