Combinaţia de carne tocată şi spanac te va ajuta şi te va scoate din încurcătură atunci când eşti în pană de idei şi nu mai ştii ce să găteşti. Prepară-le celor dragi o delicioasă musaca de spanac.

Ai nevoie de

300 g spanac
500 g carne de vită tocată
1 ceapă
2 ouă
2 căţei usturoi
3 linguri ulei
200 ml supă de legume
2 linguri unt
4 linguri pesmet
100 g caşcaval
sare
piper

Preparare

Speli spanacul şi-l scurgi. Căleşti ceapa în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi carnea şi o laşi să fiarbă, la foc mic, până scade zeama, amestecând constant. Torni supa de legume, adaugi căţeii de usturoi, sare şi piper, după gust. Când supa a scăzut, pui 100 g de frunze de spanac tocate şi mai laşi să dea câteva clocote. După ce s-a răcorit carnea adaugi ouăle bătute. Ungi cu unt tava şi presari pesmetul. Aşezi carnea, o nivelezi şi pui un strat de frunze de spanac. Dai tava la cuptor 40-50 de minute, o scoţi şi o presari cu fâşii de caşcaval tăiate cu cuţitul econom.

Loading...