Musaca de spanac, carne tocată şi caşcaval

musaca de spanac jpeg

Combinaţia de carne tocată şi spanac te va ajuta şi te va scoate din încurcătură atunci când eşti în pană de idei şi nu mai ştii ce să găteşti. Prepară-le celor dragi o delicioasă musaca de spanac.

Ai nevoie de

300 g spanac 500 g carne de vită tocată 1 ceapă 2 ouă 2 căţei usturoi 3 linguri ulei 200 ml supă de legume 2 linguri unt 4 linguri pesmet 100 g caşcaval sare piper

Preparare

Speli spanacul şi-l scurgi. Căleşti ceapa în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi carnea şi o laşi să fiarbă, la foc mic, până scade zeama, amestecând constant. Torni supa de legume, adaugi căţeii de usturoi, sare şi piper, după gust. Când supa a scăzut, pui 100 g de frunze de spanac tocate şi mai laşi să dea câteva clocote. După ce s-a răcorit carnea adaugi ouăle bătute. Ungi cu unt tava şi presari pesmetul. Aşezi carnea, o nivelezi şi pui un strat de frunze de spanac. Dai tava la cuptor 40-50 de minute, o scoţi şi o presari cu fâşii de caşcaval tăiate cu cuţitul econom.