Vinetele sunt vedetele toamnei în bucătărie. Aşa că, asortează-ţi meniul cu o musaca săţioasă. Dacă doreşti, poţi înlocui pastă de tomate din comerţ cu sucul proaspăt de roşii preparat în casă. 

Ingrediente

350 g cartofi
300 g vinete
500 g carne tocată porc cu vită
1 ceapă tocată fin
3 ouă
ulei
½ linguriţă cimbru
boia dulce
1 lingură pastă de tomate
pătrunjel verde,
pentru decor
150 g caşcaval ras
1 lingură unt
sare
piper

Preparare

Pui la fiert cartofii în coajă. În carnea tocată adaugi 3 ouă bătute separat, ceapă, sare, piper, boia, cimbru, pasta de tomate, apoi le pui la călit şi laşi până când scade zeama.

Separat, tai vinetele rondele şi le prăjeşti în ulei încins. După ce s-au fiert cartofii, îi tai rondele şi îi laşi în sită.

Ungi un vas termorezistent cu unt şi aşezi un strat de cartofi, apoi carne, un strat de vinete, carne, până termini ingredientele. La final, acoperi cu rondelele prăjite de vinete şi cu caşcavalul ras.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute.

Loading...