Înlocuieşte cartofii cu mazăre şi prepară cele mai bune ouă ochiuri cu piure de mazăre. Vei fi răsfăţatul unui gust deosebit de rafinat care te va îmbia să mai mănânci încă o porţie. Şi pentru că este un piure foarte uşor nu te vei opri doar la o porţie.

Ouă ochiuri cu piure de mazăre - Ingrediente

400 g mazăre
1 rădăcină de pătrunjel
100 g unt
1 linguriţă zahăr
1 legătură ceapă verde
1 lingură ulei
sare
piper
câte un ou pentru fiecare porţie

Ouă ochiuri cu piure de mazăre - Mod de preparare

Mazărea şi rădăcina de pătrunjel se fierb în apă cu puţină sare, se strecoară şi se trec prin presa de piure sau prin mixer. Ceapa se înăbuşă în 50 g unt topit amestecat cu ulei şi
apoi se scoate pe şerveţele de hârtie. Se adaugă zahăr (după gust), 50 g unt înmuiat şi se freacă până se încorporează complet. Se corectează gustul cu sare şi piper, după preferinţă.
Separat, se prepară ouăle ochiuri şi se servesc împreună cu piureul de mazăre garnisit cu ceapa verde înăbuşită. În funcţie de gust, se poate adăuga şi pătrunjel sau mărar la ouăle ochiuri cu piure de mazăre.

Loading...