În cazul în care crezi că aceasta este o reţetă complicată, află că nu este deloc aşa. E adevărat, arată ca şi cum ar trebui să depui mult efort, însă până la urmă nu este decât un pandişpan pe care pui cremă de ciocolată, aşa că nu te speria şi încearcă să prepari acest desert minunat şi simplu.

  • Pregătire:20 min
  • Porții:6
  • Gătire:30 min
  • Timp total:50
  • Categorie:deserturi
Ingrediente

170 g unt
170 g zahăr
3 ouă
300 g făină
3 linguriţe praf de copt
1 esenţă de vanilie
300 ml lapte
Glazură:
225 g unt
500 g zahăr pudră
90 g cacao
80 g frişcă
100 g alune tocate

 
Mod de preparare

Bate untul într-un castron până devine moale şi adaugă zahărul treptat.  Pune pe rând ouăle  şi esenta şi mixează până sunt încorporate toate ingredientele. 

Într-un alt castron, amestecă făina cu praful de copt. Adaugă treptat mixul de făină şi praf de copt, alternând cu laptele, în amestecul de cremă de unt.

 Toarnă compoziţia într-o tavă şi niveleaz-o deasupra. 
 

Coace pandişpanul pentru aproximativ 30 de minute şi apoi lasă-l la răcit. 

Amestecă untul într-un castron cu un mixer şi adaugă zahărul pudră, cacaua şi la final frişca.

Mixează bine până devine o cremă şi apoi pune alunele tocate. Pune glazura peste pandişpan şi nivelează bine, apoi serveşte. 

 

 

 

 

Loading...