Pandişpan cu cremă fină de ciocolată şi alune

1 pandispan cu crema de ciocolata png png

În cazul în care crezi că aceasta este o reţetă complicată, află că nu este deloc aşa. E adevărat, arată ca şi cum ar trebui să depui mult efort, însă până la urmă nu este decât un pandişpan pe care pui cremă de ciocolată, aşa că nu te speria şi încearcă să prepari acest desert minunat şi simplu.

  • Porții: 6
  • Timp total: 50
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: deserturi

Ingrediente

170 g unt 170 g zahăr 3 ouă 300 g făină 3 linguriţe praf de copt 1 esenţă de vanilie 300 ml lapte Glazură: 225 g unt 500 g zahăr pudră 90 g cacao 80 g frişcă 100 g alune tocate

Mod de preparare

Bate untul într-un castron până devine moale şi adaugă zahărul treptat.  Pune pe rând ouăle  şi esenta şi mixează până sunt încorporate toate ingredientele. 

Într-un alt castron, amestecă făina cu praful de copt. Adaugă treptat mixul de făină şi praf de copt, alternând cu laptele, în amestecul de cremă de unt.

 Toarnă compoziţia într-o tavă şi niveleaz-o deasupra. 
 

Coace pandişpanul pentru aproximativ 30 de minute şi apoi lasă-l la răcit.

Amestecă untul într-un castron cu un mixer şi adaugă zahărul pudră, cacaua şi la final frişca.

Mixează bine până devine o cremă şi apoi pune alunele tocate. Pune glazura peste pandişpan şi nivelează bine, apoi serveşte.