Pandişpan cu mure

Blackberry cake jpeg

Mirosul de prăjitură cu brânză proaspătă şi cu fructe de pădure încă îmi este prezent în amintiri… Mă duce cu gândul la bunica mea care, în dimineţile de vară, pe răcoare, îmi prepara repede cel mai gustos desert.

Ingrediente Pentru aluat: 7 ouă 210 g zahăr 210 g făină 1 praf de sare 100 g mure Pentru cremă: 200 ml frişcă lichidă 150 g zahăr 200 g mure, pentru decor

Pentru pandişpan, baţi ouăle cu zahărul şi sarea până când compoziţia devine albicioasă şi-şi triplează vo­lumul. Adaugi făina treptat, amestecând uşor cu o paletă. Torni aluatul într-o tavă tapetată. Baţi tava de 2-3 ori de masă, pentru a scoate ae­rul din aluat. Adaugi murele. Coci pandişpanul 25 de mi­nute la 170 °C. După ce s-a copt, îl laşi în cuptor cu uşa întredeschisă 10 minute. Scoţi pandişpanul din tavă şi-l ţii să se răcească complet. Baţi frişca cu zahărul până devine spumă, apoi o nivelezi peste blatul răcit. Decorezi de­sertul cu mure.