Dacă eşti fan somon afumat, poate te întrebi cu ce să-l mai combini. Iată o idee foarte bună pentru cină sau pentru aperitiv, la mese festive.

De ce ai nevoie ca să prepari pârjoale de cartofi cu somon afumat:

1/4 cană plus 1 lingură ceapă verde tăiată felii subţiri

sare

400-500 cartofi curăţaţi şi daţi prin răzătoarea mică

2 ouă mari, bătute uşor

1 1/2 linguri făină

2 linguri ulei

110 g somon afumat rece

3 linguri smântână slabă (opţional)

Cum prepari pârjoale de cartofi cu somon afumat:

Combini 3 linguri cu ceapă verde, sare, după gust, cartofii şi ouăle într-un castron mare. Adaugi făina şi amesteci.

Încălzeşti 1 lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Iei cu mâna din compoziţie şi formezi pârjoale mai mari, le aplatizezi uşor şi le pui la prăjit câte 4 minute pe fiecare parte sau până s-au rumenit şi au devenit crocante. Lucrezi în tranşe şi repeţi procedura până când obţii circa 8 pârjoale.

Pe fiecare pârjoală aşezi frumos feliuţe sau bucăţele de somon, pui puţină smântână, dacă doreşti şi ornezi cu restul de ceapă verde.

Sursa: http://www.cookinglight.com/

Loading...
Evaluează articolul