Pârjoale

parjoale bucovinene jpeg

Dacă vă era poftă de pârjoale şi de o reţetă clasică, iată că vă poftim la masă!

Ingrediente 1 ½ kg carne de porc tocată 3 cepe 1 morcov potrivit 5 felii pâine 150 ml lapte 5 căţei usturoi 4 ouă 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar verde 2 linguriţe boia iute ulei, pentru prăjit sare piper pesmet

Mod de preparare

Pui pâinea la înmuiat în lapte. Într-un bol amesteci carnea cu ceapa dată prin răzătoarea mare, usturoiul pisat şi morcovul dat prin răzătoarea mică. Storci pâinea şi o pui peste carne, apoi adaugi verdeaţa tocată, ouăle, boiaua, sare şi piper, după gust. Amesteci până se omogenizează bine compoziţia şi laşi deoparte 15 minute, ca să se întrepătrundă aromele.

Pui pesmet pe o farfurie întinsă, iei o lingură cu vârf din compoziţia de carne, o tăvăleşti prin el, o aplatizezi puţin şi o aşezi pe un tocător de lemn. Procedezi la fel cu restul compoziţiei.

Încingi ulei într-o tigaie şi prăjeşti pârjoalele pe ambele părţi, la foc mic, ca să se pătrundă bine. Le scoţi pe o farfurie unde ai pus prosoape de hârtie, ca să absoarbă excesul de ulei.