Pasca fără aluat te scuteşte de efortul frământării şi de grija faptului că blatul ar putea rămâne crud sub umplutura de brânză. Cremoasă şi delicioasă, această pască va deveni rapid preferata ta!

 

 

 

Ingrediente

  • 700 g brânză de vaci
  • 300 g telemea proaspătă de vacă
  • 200 g smântână
  • 200 g unt
  • 80 g griş
  • 80 g făină
  • 80 g amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g zahăr
  • 8 ouă
  • 100 g stafide
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 1 lămâie

 

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Mixezi brânza de vaci cu telemeaua dată prin răzătoare până capătă o consistenţă fină, apoi încorporezi gălbenuşurile, 150 g de unt topit şi răcit, zahărul tos, cel vanilat, făina, praful de copt şi amidonul. După ce s-au omogenizat, adaugi smântâna, coaja de lămâie şi stafidele. La final, adaugi albuşurile bătute şi amesteci uşor cu mişcări de jos în sus.

Ungi o tavă dreptunghiulară cu untul rămas, pui grişul şi mişti tava astfel încât să tapetezi cu griş toată suprafaţa. Pui compoziţia în tavă, o nivelezi şi dai pasca la cuptor, la 160 °C, pentru aproximativ o oră. Este gata atunci când s-a rumenit pe deasupra.

FOTO: Shutterstock

Loading...