Ajvar este un preparat des întâlnit în Balcani, dar mai ales în Serbia. Este preparat în principal din ardei capia sau ardei graşi roşii, dar are diverse alte variante care conţin legume precum vinete sau dovlecei. Poate fi mâncat ca antreu, pe pâine, dar este şi o garnitură foarte bună pentru fripturi la grătar.
 
Ingrediente
  • 4 ardei roşii
  • 2 căţei usturoi
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingură oţet de vin alb
  • sare, piper după gust
Ardeii spălaţi îi coci pe grătar până când se rumenesc pe toate părţile, apoi presari sare şi îi laşi într-un vas acoperit cu un prosop. Îi cureţi de coajă, cotor şi seminţe, îi pui într-un blender, cu usturoiul, uleiul, oţetul şi mixezi până obţii o pastă. Potriveşti gustul de sare şi de piper.
 
Serveşti pasta Ajvar proaspătă, decorată cu pătrunjel verde. 
 
FOTO: Shutterstock
 
Loading...