Când ai poftă de o porţie de paste, încearcă o reţetă apetisantă cu pui, spanac, roşii şi bacon, ideală pentru un prânz săţios sau cină.

Ingrediente

2 linguri ulei
450 g piept de pui, tăiat bucăţele
1 linguriţă boia
1 linguriţă mix de condimente
5 roşii, tăiate cubuleţe
180 g spanac călit
5 căţei de usturoi, pisaţi
fulgi de ardei iute, după gust
6 fâşii bacon, rumenite, scurse de ulei şi tăiate bucăţele
300 ml lapte
140 g parmezan ras
300 g paste
parmezan ras, pentru servire
sare

Mod de preparare

Într-o tigaie, rumeneşti în puţin ulei încins puiul, aproximativ 1 minut, pe fiecare parte. Condimentezi cu boia şi mix de condimente. Reduci focul şi îl mai laşi în tigaie până îşi schimbă culoarea, întorcându-l de pe o parte pe alta. Dai deoparte.

Pui în tigaia goală roşiile, spanacul, usturoiul, fulgi de ardei iute, o treime din carnea de pui tăiată bucăţele şi mai mici şi jumătate din cantitatea de bacon. Amesteci totul foarte bine. Torni laptele şi laşi să dea în clocot. Adaugi parmezanul, reduci focul, şi amesteci 1-2 minute, până ce obţii un sos cremos. Dai tigaia la o parte. Condimentezi cu sare şi extra fulgi de ardei iute, după gust.

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi bine şi le combini cu sosul, în tigaie, restul de bacon şi pieptul de pui rămas. Serveşti cu parmezan.

Sursa http://juliasalbum.com

Loading...