Când vrei ceva sănătos şi uşor, nu greu de preparat, ca să-ţi saturi familia la cina din timpul săptămânii, poţi încerca această reţetă de paste cu ton şi legume.

De ce ai nevoie ca să prepari paste cremoase cu ton şi legume la cuptor:

  • 1/2 cană apă
  • 1 cub de supă de găină
  • 250 g fasole verde
  • 1 cană ceapă tocată
  • 1 cană ciuperci proaspete tăiate felii
  • 1/4 cană ţelină tocată
  • 1 căţel de usturoi, tocat
  • 1/2 linguriţă mărar
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 4 linguriţe amidon de porumb
  • 1-1/2 căni lapte integral rece
  • 1/2 cană şvaiţer sau caşcaval ras
  • 2-1/2 căni tăiţei cu ou, fierţi şi scurşi
  • 335 g ton în apă la conservă, scurs şi mărunţit
  • 1/3 cană pesmet
  • 1 lingură unt

Cum prepari paste cremoase cu ton şi legume la cuptor:

Într-o cratită mare pui la fiert apa şi cubul de supă, amestecând până când cubul s-a dizolvat. Adaugi următoarele opt ingrediente până dă în clocot. Reduci focul, acoperi şi fierbi 5 minute sau până când legumele s-au înmuiat.

Într-un castron, combini amidonul cu laptele până când obţii o cremă moale, apoi o adaugi treptat la amestecul de legume şi o pui pe foc, amestecând, 2 minute sau până s-a îngroşat. Iei de pe foc, adaugi şvaiţerul sau caşcavalul până când se topeşte. Adaugi tăiţeii şi tonul şi răstorni totul într-o tavă pentru cuptor unsă. Într-o tigaie rumeneşti pesmetul în unt şi presari peste compoziţia din tavă. Dai la cuptor la 200° circa 25-30 minute.

Sursa: https://www.tasteofhome.com

Loading...