Paste cu urzici şi sos pesto

2 shutterstock 269147546 jpg jpeg

Cine poate spune nu unei bucăţi de pizza, unei porţii de paste aromate cu busuioc sau unei felii de lasagna? Sunt atât de multe reţete din bucătăria italiană pe care le poţi prepara chiar la tine acasă... Nu ne mai rămâne decât să îţi spunem spor la treabă şi poftă bună!

  •  500 g făină
  • 4 ouă
  • 500 g urzici
  • sare
  • 100 g busuioc proaspăt
  • 80 g parmezan ras
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 40 g seminţe de pin, pentru sos 
  • praf de sare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 10 g seminţe de pin, pentru decor

Fierbi urzicile în apă cu sare până când se înmoaie, apoi le scurgi şi le pasezi. Răstorni urzicile peste făină, adaugi ouăle, sare după gust şi frămânţi până când obţii un aluat  care nu se mai prinde de mâini. Dacă e cazul, mai torni puţin din apa în care au fiert urzicile. Împarţi aluatul în bucăţi egale, le întinzi în foi subţiri şi le tai sub forma unor tagliatelle. Le laşi la uscat cel puţin 30 de minute. 

Fierbi pastele al dente în apă clocotită în care adaugi sare.

Pentru sos, pui toate ingredientele în blender, mai puţin uleiul, şi le pasezi. La final, încorporezi uleiul, în fir subţire. Serveşti pastele cu sos pesto şi presărate cu seminţe de pin prăjite.

FOTO: Shutterstock