Jamie Oliver ne învaţă secretele unor paste făcute în casă, proaspete şi delicioase, numai bune de acoperit cu sos şi parmezan. ”Ai nevoie de ingrediente simple şi puţină dragoste ca să faci aluatul perfect de paste”, spune Jamie.

Ingrediente pentru paste de casă:

6 ouă bio
600 g făină de tip 00

 

Mod de preparare paste de casă: 

Pune făina pe blatul de bucătărie sau într-un bol . Fă o gaură în centrul ei şi sparge ouăle în ea. Amestecă ouăle cu o furculiţă până devin omogene. Folosindu-ţi degetele, amestecă ouăle cu făina, încorporând câte puţin până totul este omogen.
Frământă aluatul până devine fin.

Înveleşte-l în folie alimentară şi pune-l la frigider pentru o jumătate de oră înainte de a îl folosi. Întinde o foaie mare de aluat pe blatul de lucru şi formează pastele în orice formă doreşti. Acoperă-le bine cu făină şi lasă-le să se odihnească. 

Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/a-basic-recipe-for-fresh-egg-pasta/

Loading...