Umplutura pentru aceste paste umplute cu cârnaţi şi spanac nu este bună, ci este extraordinară şi-ţi vor tranforma petrecerea sau cina într-un moment special. Poţi înlocui cârnaţii de porc cu cei de pui, numai că trebuie să pui o lingură de ulei în tigaie înainte să-i prăjeşti.

Paste umplute cu cârnaţi şi spanac - Ingrediente

16-18 paste tip scoică
500 g cârnaţi de porc
1 lingură usturoi pisat
1 cutie roşii tocate
1 cană spanac opărit
1/2 cană ricotta
1/2 cană mozzarella
sare
piper

Paste umplute cu cârnaţi şi spanac - Mod de preparare

Încingi cuptorul şi umpli un vas mare cu apă rece şi gheaţă pe care îl dai deoparte. Fierbi apă cu puţină sare într-o oală. Pui pastele şi prepari potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Scurgi bine şi le transferi în vasul cu apă şi gheaţă, până când sunt gata de umplut.
pasul 1

Încingi o tigaie mare la flacără medie. Pui cârnaţii de porc, cărora mai întâi le scoţi pieliţa, şi îl fărâmiţezi cu o lingură de lemn. Laşi pe foc 5-6 minute până se rumeneşte carnea.Adaugi usturoiul şi laşi pe foc 30 de secunde, apoi adaugi roşiile şi spanacul bine scurs. Laşi pe foc un minut. dai tigaia la o parte de pe foc şi încorporezi brânza ricotta.
pasul 2

Folosind o lingură, umpli pastele tip scoică cu carne de porc şi le aranjezi într-o tavă. Presari pe deasupra mozzarella răzuită, apoi laşi la cuptor 25-30 de minute până când se topeşte brânza, iar vârfurile pastelor devin crocante şi arămii.

Loading...