Păstrăv în sos aromat de lămâie şi usturoi

pastrav jpeg

Peştele este foarte gustos, fiind recomandat să îl consumi de cel puţin două ori pe săptămână. Încearcă o reţetă simplă de păstrăv în sos de lămâie şi usturoi.

Ingrediente 2 bucăţi mari file de păstrăv 2-3 linguri ulei 1 lingură mix de condimente 4 căţei de usturoi, feliaţi 3 linguri zeamă de lămâie 2 linguri vin alb 2 linguri unt, la temperatura camerei 2 linguri pătrunjel tocat sare

Mod de preparare

Asezonezi bucăţile de peşte cu mixul de condimente şi sare, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie în puţin ulei, 3-5 minute, pe fiecare parte, la foc mediu. Dai tigaia la o parte, acoperi cu un capac, şi mai laşi peştele înăuntru încă 5-10 minute, până se întrepătrunde complet. Scoţi pe o farfurie.

În aceeaşi tigaie, adaugi usturoiul, zeama de lămâie şi vinul. Dai la foc mic 1 minut, până ce usturoiul se înmoaie uşor. Iei de pe foc. Amesteci cu untul şi 1 lingură de pătrunjel, până la omogenizare. Întorci peştele în tigaie şi îl combini cu sosul. Serveşti cu pătrunjelul rămas.

Sursa http://juliasalbum.com