E weekend şi ai tot timpul s-o pregăteşti. E şi păcat să n-o faci chiar tu, acasă!

 

Ingrediente

Pentru blat:

500 g făină

150 ml lapte

200 ml apă

25 g drojdie proaspătă

1 linguriţă sare

1 lingură zahăr

Pentru topping:

300 ml smântână de gătit (32% grăsime)

250 g bacon

50 g parmezan ras

2-4 ouă
sare

piper

 

Într-un castron adânc, combini laptele cu apa şi uleiul, adaugi sarea, zahărul şi drojdia fărâmiţată şi amesteci. Pui toată făina şi începi să frămânţi. Când aluatul e omogen şi nu se mai lipeşte de mâini, îl transferi într-un vas curat şi îl laşi să dospească aproximativ o oră şi jumătate.

Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Pe masa presărată cu puţină făină, frămânţi uşor aluatul, îl împarţi în două şi  întinzi două blaturi. Torni pe fiecare smântână lichidă, pe care o întinzi într-un strat uniform. Presari parmezanul ras, pui baconul tăiat feliuţe şi spargi în mijloc un ou sau două, după preferinţă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, transferi pizza în tăvi şi coci 15-16 minute. Serveşti pizza caldă.

FOTO Shutterstock

Loading...