Pregăteşte cea mai bună plăcintă cu legume şi ricotta pentru o cină petrecută cu cei dragi. Nu îi vei dezamăgi!

Ingrediente

2 linguri ulei
2 căţei usturoi, tăiaţi fin
6 roşii uscate, tocate fin
1 dovlecel, tocat
½ ardei gras roşu, tocat
2 cepe verzi, tocate
1 crenguţă rozmarin
1 linguriţă oregano uscat
⅔ cană ricotta
¼ cană pecorino romano sau parmezan răzuit
4 ouă
sare
piper

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Într-o cratiţă mare, la flacără medie, pui uleiul, usturoiul, rozmarinul, dovlecelul şi ardeiul gras şi laşi pe foc 4 minute. Adaugi roşiile uscate, ceapa verde şi oregano şi laşi pe foc 3 minute. Pui legumele pe o farfurie şi laşi să se răcorească la temperatura camerei.

Baţi ouăle, cu ricotta, pecorino sau parmezan, sare şi piper şi apoi adaugi legumele. Torni amestecul în tava rotundă unsă cu puţin ulei şi laşi în cuptor 40-50 de minute, până se pătrunde bine. Serveşti.

Loading...