O reţetă perfectă pentru momentele în care ai musafiri şi vrei să găteşti ceva delicios, dar care să nu necesite mult efort, o tonă de vase şi zeci de ingrediente. Plăcinta cu pui este ideală pentru un prânz sau o cină copioasă, alături de o salată şi un pahar de vin ab.

Ingrediente:

1 foaie de aluat foitaj

4 pulpe superioare de pui fierte

1 morcov

1 gogoşar

1 tulpină ţelină

2-3 căţei usturoi

1 lingură ulei

500 ml supă de pui sau de legume

3 linguri amidon

1 linguriţă sos Worcestershire

200 g mazăre congelată

unt, pentru uns tava

pesmet, pentru tavă

1 ceapă 

sare 

piper

Mod de preparare: 

Speli şi tai legumele.  Rupi carnea de pui fâşii şi o laşi deoparte.  Încingi uleiul, pui legumele tăiate la călit, amesteci şi adaugi mazărea. Ţii până se înmoaie, torni supa în care ai dizolvat amidonul şi adaugi carnea de pui şi sosul Worcestershire. Laşi să fiarbă până când se fac legumele şi se îngroaşă zeama, potriveşti gustul de sare şi piper. Dai vasul deoparte. 

Răstorni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, pentru cuptor, unsă cu unt şi presărată cu pesmet, acoperi cu foaia de aluat, o sigilezi pe marginea vasului şi o crestezi în câteva locuri să nu se umfle. O dai la cuptorul încins până se rumeneşte frumos

Loading...