Un aperitiv perfect pentru aceste zile de august!

Ingrediente

1 foaie aluat plăcintă
6 linguri orez
500 g fasole verde
1 ceapă
3 ouă
60 g unt
nucşoară rasă
mărar verde
2 linguri pesmet
sare
piper
făină (pentru pudrat)

Mod de preparare

Fierbi orezul 10 minute,apoi scurgi apa. Tai ceapa mărunt, o căleşti în puţin unt până se înmoaie, apoi adaugi fasolea verde şi continui călirea încă 3-4 minute. Pui orezul fiert, condimentezi cu nucşoară rasă, sare şi piper, după gust, şi mai laşi pe foc 1 minut. Laşi să se răcorească bine, torni ouăle bătute şi presari mărar verde tocat fin, după gust.
Întinzi foaia de aluat pe planşeta pudrată cu făină. Presari pesmet pe toată suprafaţa ei, apoi adaugi umplutura de fasole verde şi orez. Rulezi cu umplutura în interior, aşezi plăcinta într-o formă tapetată. Introduci în cuptorul bine încins circa 40-45 de minute, până se rumeneşte frumos.

Loading...