Mi-a plăcut întotdeauna mâncarea grecească. De orice fel. Îmi place lămâia. Îmi place spanacul. La fel şi brânza frta. Îmi place mărarul. Dacă mă ia cineva şi mă duce într-un restaurant cu specific grecesc, sunt cea mai fericită. Aşa se întâmplă şi cu această plăcintă grecească cu spanac. Fiecare bucăţică din această plăcintă este delicioasă! Umplutura este moale şi cremoasă, într-un aluat crocant, nemaipomenit. Sper să vă placă la fel de mult cât îmi place mie!

Plăcintă grecească cu spanac - Ingrediente (1 tavă)

1 pachet foi de plăcintă, decongelate
4 linguri unt, topit
1 lingură ulei
1 ceapă tocată
1 kg spanac proaspăt, opărit şi tocat
2 căni brânză ricotta
250 g brânză feta, fărâmiţată
250 g caşcaval sau orice alt fel de brânză vrei, dat pe răzătoare
2 ouă
3 linguri mărar proaspăt, tocat
3 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
sare
piper

Plăcintă grecească cu spanac - Mod de preparare

Încingi cuptorul, ungi o tavă cu unt sau puţin ulei.

Într-o tigaie medie, încingi uleiul. Adaugi ceapa şi o laşi să se călească, timp de 5 minute, amestecând des. Dai deoparte. Scurgi bine de lichid spanacul.

Într-un vas mare, amesteci ceapa, spanacul scurs, ricotta, feta şi caşcavalul, ouăle, mărarul şi pătrunjelul, sare şi piper după gust. Aşezi bine pe margine aluatul Aşezi jumătate din compoziţia pentru umplutură în tavă.

Acoperi cu jumătate din cantitatea de foi. Ungi fiecare foaie cu unt topit pe deasupra. Aşezi apoi deasupra restul de compoziţie, pe care o întinzi în mod egal pe toată suprafaţa. Aşezi peste, restul de foi de plăcintă pe care le ungi cu untul topit. Folosindu-te de un cuţit ascuţit, marchezi 12 porţii, străpungând foile de deasupra.

Laşi la cuptor până când devine aurie, iar umplutura bolboroseşte, cam 45 de minute. Tai unde ai făcut marcajele şi serveşti caldă.

sursa: http://www.recipegirl.com/

Loading...